Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”

Фiнляндiя зблизька

14 грудня в залі засідань Вченої ради відбувся виступ Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Фінляндія в Україні пані Лаури Рейніля, присвячений 88-й річниці незалежності Республіки Фінляндія: Фінляндія напередодні президентства в Європейському Союзі.

Пані посол, яка вже не вперше у Київській політехніці, присутнім студентам

факультету лінгвістики та інших факультетів представив начальник управління міжнародних зв’язків, президент Товариства “Україна-Фінляндія”, нещодавно нагороджений Рицарським Орденом Білої Троянди Республіки Фінляндія 1-го ступеня, професор Б.А.Циганок.

У своєму вступному слові він відзначив важливість події, якій присвячена лекція пані Лаури Рейніля та значимість зміцнення зв’язків між Україною та Фінляндією, особливо напередодні президентства цієї держави в Євросоюзі.

На початку виступу пані Лаура Рейніля українською мовою щиро подякувала за теплі слова вітання і, надалі вже англійською, виступила з лекцією, в якій окреслила історичний аспект становлення і розвитку Фінляндії як незалежної держави, зупинилася на питаннях співробітництва з Україною, надала високу оцінку нашій державі на сучасному шляху її демократичного поступу, в чому міжнародна спільнота, за висловом пані Л. Рейніля, дуже зацікавлена.

Окрасою даної події, наприкінці її завершення, став виступ тріо бандуристок.