Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”

Міністерство молоді та спорту співпрацюватиме з КПІ

До КПІ ім. Ігоря Сікорського завітав заступник міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров. Під час візиту урядовець і адміністрація університету обговорили вектори майбутнього співробітництва й погодили підписання меморандуму про співпрацю найближчим часом.

«Один з головних і пріоритетних напрямів співпраці – підготовка висококваліфікованих фахівців для Міністерства молоді та спорту. Насамперед це стосується фахівців з цифрових трансформацій, інформаційних технологій і управління», – зазначив проректор з навчальної роботи КПІ Анатолій Мельниченко.

За його словами, такі фахівці нині вкрай важливі для міністерства – як з огляду постановки завдань, так і технічного супроводження. Планується, що підготовка фахівців полягатиме у створенні програм дуальної освіти та проходженні студентами практики у міністерських структурах.

«З нашого боку є потреба у залученні кваліфікованих кадрів до розробки наших напрацювань. Наразі ми розуміємо, до чого хочемо прийти, але маємо пройти шлях від ідеї до реалізації й у цьому бачимо співпрацю КПІ з міністерством», – пояснює Віталій Лавров.

У планах міністерства – створити систему, що дасть змогу відстежувати статистичні дані та аналізувати вплив упроваджуваних ним реформ на стан галузі. Напрям цифрової трансформації – цілком новий для міністерства, як і таке партнерство. Втім фахівці впевнені: співпраця з політехніками значно пришвидшить прогрес у роботі, сприятиме її ефективності та результативності.