Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”

Прогресивні наукові досягнення мають стати основою підготовки кадрів

18 вересня відбулося чергове засідання робочої групи з розроблення проєкту Стратегії розвитку вищої освіти України на 2021–2031 роки. Зустріч пройшла у режимі відеоконференції під головуванням першого заступника міністра освіти і науки України Миколи Кизима.

КПІ сьогодні є локомотивом підготовки конкурентних кадрів технічних спеціальностей. І науковий потенціал серед студентів потрібно постійно посилювати. Таку позицію висловив на засіданні ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський.

«У суспільстві відбуваються докорінні радикальні зміни, тож відповідним чином має змінюватись і освіта. Вона повинна відповідати запитам суспільства щодо підготовки людського капіталу, який розбудовуватиме економіку, суспільні відносини та рухатиме країну. Якою буде молодь – таким буде майбутнє країни. Тому стратегія вищої освіти спрямована на підготовку людського капіталу на людських засадах», – зазначив Згуровський.

Освітні програми й навчальні плани, за словами очільника столичної Політехніки, мають враховувати останні досягнення науки, а результати наукових досліджень – входити до змісту навчання студентів. Тоді вони будуть конкурентними на українському і міжнародному ринкові високотехнологічного бізнесу, зокрема високої інженерії.

18 вересня обговорювалася проміжна редакція Стратегії й КПІ вносив свої конкретні пропозиції. Також розглядалися пропозиції інших університетів України.

Стратегія розвитку вищої освіти України на 2021–2031 роки розробляється протягом двох місяців на виконання Указу Президента України. КПІ ім. Ігоря Сікорського відповідає за підгрупу «Наукова та науково-технічна діяльність у процесі здобуття вищої освіти».

Остаточні рішення сформують на наступних засіданнях робочої групи. Сама Стратегія розвитку вищої освіти України на 2021–2031 роки має бути ухвалена до 1 листопада 2020 року. Науковці та студенти матимуть змогу докладно ознайомитись з усіма її положеннями.