Department of Translational Medical Bioengineering

21.11.2019 Лекція відомого фахівця у галузі молекулярної фармакології проф. Пабло ҐольдшмідтаЧерновик

Відомий фахівець у галузі мікробіології, співробітник офтальмологічної клініки «Канз-Ван» у Парижі (Франція) доктор Пабло Гольдшмідт 21 листопада прочитав лекцію для студентів і співробітників факультету біомедичної інженерії КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Представила науковця київським політехнікам Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Елена Летісія Тереса Мікусінски. Це був її перший візит до КПІ ім. Ігоря Сікорського, тож лекції передувала зустріч з керівництвом університету. Серед питань, які були обговорені під час спілкування, було й питання організації на базі КПІ спільного Українсько-Аргентинського центру, який міг би відгравати роль певного культурно-освітнього містка між нашими країнами.

Пабло Гольдшмідт – не лише вірусолог, ім’я якого добре відоме в галузі. Він також є доктором молекулярної фармакології Університету П’єра та Марі Кюрі (Париж VI), біохіміком, що спеціалізується на фармакокінетиці, клінічній фармакології та фармакології антимікробних препаратів, а ще – чудовим популяризатором науки, і навіть цікавим прозаїком. Його лекції та книга про бактерії, віруси, грибки, амеби та пріони – ті «невидимі» істоти, які, з одного боку, можуть викликати страшні хвороби, а з другого – є обов’язковими елементами процесу приготування хліба, сирів, шоколаду, зброджених напоїв і ліків тощо – цікаві для слухачів і читачів будь-якого ступеня підготовленості – від людей, які просто цікавляться наукою, до фахівців, що працюють у певних вузьких областях мікробіології.

Після лекції відбулося жваве її обговорення, під час якого Пабло Гольдшмідт відповів на запитання співробтників університету та студентів.