Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”

Презентація в бібліотеці

1 лютого 2006 року з ініціативи Асоціації “Інформатіо-Консорціум” (керівник – О.Васильєв) у бібліотеці університету відбувся семінар-презентація колекції електронних продуктів EBSCO Pullisching та представлення бази даних INSPEC (IEE).

Колекцію електронних продуктів EBSCO, яку НТБ ім. проф. Г.І.Денисенка передплачує вже декілька років, представила регіональний менеджер EBSCO Тереза Горецька, а базу даних INSPEC (IEE) – менеджер системи INSPEC(UK) Емі Барнес. У роботі семінару-презентації взяли участь аспіранти НТУУ “КПІ”, представники бібліотек м. Києва, студенти Київського училища культури.

Після семінару-презентації менеджерів компанії EBSCO Pullisching та IEE (UK) прийняв виконуючий обов’язки ректора проф. М.Ю.Ільченко Розмова йшла про подальшу співпрацю з метою отримання університетом необхідних повнотекстових і бібліографічних баз даних цих компаній.

За домовленістю між НТУУ “КПІ” та IEE (UK) для науковців університету буде відкрито на 2 місяці доступ до баз INSPEC (IEE) з метою тестування даного інформаційного продукту. У разі зацікавленості університет матиме змогу на вигідних умовах придбати бази даних INSPEC (IEE), що являють собою мультидисциплінарні бібліографічні бази даних з багатьох технічних галузей, які вміщують 8,5 млн записів, у тому числі описи статей з 3700 журналів. 50-60 % записів з нових надходжень до бази мають посилання на повний текст.

З ініціативи Терези Горецької було порушено питання про відображення в електронних продуктах EBSCO статей наших викладачів, які друкуються в «Наукових вістях НТУУ “КПІ”. Також буде проводитись моніторинг електронних періодичних видань фірми Springer та INSPEC (IEE).