Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”

Cемінар у Польщі

У місті Кудова-Здруй 19–21 травня 2006 р. пройшов черговий семінар «Економічне співробітництво Польщі з Україною» і XI з’їзд Секції вихованців КПІ в Польщі.

Доповідь про польсько-українське економічне співробітництво представив доктор Януш Фукса. Сьогодні Польща посідає шосте місце серед українських експортерів і четверте – серед імпортерів України. Польські випускники КПІ беруть участь в організації зв’язків між підприємствами обох країн.

Під час ХІ з’їзду вихованців КПІ присутні ознайомилися зі звітом за 4 роки роботи правління Секції вихованців КПІ в Польщі, одержали хроніку Секції за час її існування з 1922 р. Учасники з’їзду вибрали нове правління Секції. Головою знову став Януш Фукса, який повідомив, що цього року Головне правління Головної технічної організації Польщі нагородило золотими почесними знаками співробітників НТУУ «КПІ» В.Г.Дригайла і Є.К.Чернявского, нагороди будуть вручені в Києві.

У семінарі та з’їзді брала участь заступник проректора і декан міжнародного факультету НТУУ “КПІ” проф. Г.Г.Власюк. Вона розповіла про сьогодення Київської політехніки, зокрема про навчання 1600 іноземних студентів, серед яких, на жаль, немає польських громадян, та від імені ректорату вручила активним членам Секції вихованців КПІ в Польщі грамоти НТУУ «КПІ», а Павлу Вехецькому – подяку Київського міського голови.