Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”

Вулиця Політехнічна – пішохідна зона

Вулиця, якою дістаються до навчальних корпусів більшість студентів та співробітників університету – Політехнічна, оголошена пішохідною відповідно до рішення КМДА №2408 від 27.12.2005 р.

Відсутність транспорту на цій вулиці додає зручності пішоходам, створює всі умови для безпеки руху, покращує екологічні характеристики довкілля. Адже тут проїжджало та зупинялося чимало авто, власники яких не мали жодного стосунку до НТУУ “КПІ” – торгівці, службовці офісів тощо.

Як повідомив кореспонденту “КП” проректор з науково-педагогічної роботи (адміністративно-господарська робота та розвиток матеріально-технічної бази) професор М.В.Печеник, відповідно до розпорядження КМДА було виконано проект закриття вул. Політехнічної для проїзду транспорту і узгоджено його в УДАІ ГУ МВС України.

Згідно з цим проектом по всій території університету було встановлено відповідні попереджувальні знаки. Про закриття вулиці завчасно повідомили керівників підрозділів КПІ, у корпусах, розташованих по Політехнічній, вивісили схеми із зазначенням маршрутів проїзду автотранспорту територією університету, місць для стоянок і паркування (див. схему). Розробники впевнені, що місткості відведених майданчиків достатньо для “відпочинку” автомобілів. Разом з тим, здійснюється облаштування додаткових стоянок і місць для паркування.

Микола Валентинович також повідомив, що згідно з програмою благоустрою університету, затвердженою Вченою радою НТУУ “КПІ”, розробляється проект облаштування вул. Політехнічної, який буде представлено на розсуд громадськості.