Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Кафедра трансляційної медичної біоінженерії

Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”

Хартман Лібертруд – Почесний доктор ВПІ

6 червня в залі засідань Вченої ради відбулося вручення диплома Почесного доктора ВПІ НТУУ “КПІ” професору Хартману Лібертруду.

У переповненому залі було багато студентів, професорсько-викладацький склад інституту та члени вченої ради ВПІ. На урочистості також завітали ректор Української академії друкарства (м. Львів) Б.В.Дурняк та керівник управління міжнародних зв’язків нашого університету проф. Б.А.Циганок. Директор ВПІ проф. П.О.Киричок відкрив засідання вченої ради ВПІ НТУУ “КПІ”. Він зауважив, що приймати високого гостя, професора спорідненого вищого навчального закладу – університету міста Вупперталь (Німеччина), голову “Міжнародного кола університетів медіатехнологій і поліграфії” Хартмана Лібертруда – велика честь для ВПІ.

Хартман Лібертруд закінчив університет м. Саарбрюкен. Працював комерційним директором у компанії з виробництва паперу у Нюремберзі, директором групи стратегічного розвитку поліграфічної та видавничої діяльності в Ессені. Він є професором медійної економіки, фахівцем з організації бізнесу та фінансів. З 1989 по 1991 рік виконував обов’язки заступника декана факультету дизайну, поліграфії та друку, а з 1995 по 1999 рік був деканом цього факультету. З 1992 року є координатором програми міжуніверситетської співпраці. З 1994 року очолює “Міжнародне коло університетів медіатехнологій і поліграфії”, яке було засновано в 1957 році у Швейцарії. Професор Лібертруд читає лекції в університетах Вупперталя та Штудгарта, проводить заняття в рамках підготовки фахівців, організовані Принтпромоушн та університетом Гейдельберг, бере участь в організації та є головою конференцій, що проводяться “Міжнародним колом університетів медіатехнологій і поліграфії”.

За плідну роботу з підготовки фахівців, наукові досягнення та активну міжнародну діяльність професору Лібертруду присвоєні звання Почесного доктора Московського державного університету друку, професора Ташкентського інституту текстильної та легкої промисловості.

Теперішній візит професора Хартмана Лібертруда до Видав¬ничо-поліграфічного інституту НТУУ “КПІ” є логічним продовженням того співробітництва між навчальними закладами, яке останнім часом динамічно розвивається. У рамках цієї співпраці відбувається плідний обмін досвідом між викладачами.

Звання Почесного доктора Видавничо-поліграфічного інституту НТУУ “КПІ” професору Хартману Лібертруду присвоєно за значний внесок у підготовку фахівців вищої кваліфікації для видавничо-поліграфічної галузі та зміцнення зв’язків між вищими навчальними закладами багатьох країн світу.

Після урочистої церемонії вручення шановному гостю диплома Почесного доктора ВПІ, мантії та медалі, пан Лібертруд виступив з вітальним словом до всіх присутніх. Він висловив вдячність за теплий прийом і захоплення від ближчого знайомства з нашим університетом. Хартман Лібертруд окреслив сучасний стан поліграфічної освіти у світі та зауважив, що ВПІ НТУУ “КПІ” відіграє важливу роль у підготовці високопрофесійних кадрів для цієї галузі. Також він наголосив на необхідності Болонського процесу як запоруки зміцнення й розширення єдиного науково-навчального простору Європи.

Після виступу професора Лібертруда директор ВПІ проф. П.О.Киричок на згадку про цю подію подарував йому офорт із зображенням першого корпусу КПІ.

Вручення диплома Почесного доктора ВПІ НТУУ “КПІ” професору Хартману Лібертруду – важлива подія в житті ВПІ, яка свідчить про зміцнення співпраці між навчальними закладами України та Німеччини в галузі поліграфії та зростання авторитету ВПІ НТУУ “КПІ”.